EN English | DE Deutsch
Home   |    Portfolio   |    Media   |    Contact

Biografie

Martin de Zoete studeerde architectuur aan de TU Delft. In 1999 is hij in aanraking gekomen met de zandwereld tijdens het Internationale Zandsculptuur Festival Scheveningen. Door zijn enthousiasme is zijn studie op een lager pitje te komen staan. In 2005 studeerde hij af en sindsdien richt hij zich volledig op zand. In 2002 heeft hij samen met Helena Bangert de Europese Kampioenschappen in Cervia, Italië gewonnen en in 2004 won hij in de categorie "beste architectuur" tijdens de Wereld Kampioenschappen in Harrisand Hot Springs, Canada.
Sinds 2002 is Martin betrokken bij het organiseren en opzetten van grote festivals. Hij verzorgde voor het Zandsculptuur Festival Blankeberge, België (2002 en 2003) het ontwerp, technische uitvoering (berekeningen). Voor het Zandsculptuur Festival Zeebrugge, België (2004) realiseerde hij de technische uitvoering en planning. Sinds 2003 werkt hij ook samen met Sandcity, een Duitse organisator, en maakt hij vele sculpturen door geheel Europa.

Martin heeft in de loop der tijd gewerkt voor en met verschillende mensen en bedrijven. Dit bracht hem op verschillende evenementen in Duitsland, België, Zwitserland, Frankrijk en Nederland, China, Amerika en Canada. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met webdesign. Een aantal websites die hij maakte, waren dan ook voor verschillende zandsculptuur festivals. Tevens is hij de webmaster voor GlobalSand, een site die probeert zandsculpteurs van over de hele wereld samen te brengen.